Halogén infrafűtés


Halogén infrafűtésA magas hőmérsékletű infrafűtőtestek használata ugyanazon az elven alapul, mint az infrasugárzó paneleké. A hő infravörös sugárzás formában kerül közvetítésre, de sokkal magasabb hőmérsékleten, jellemzően 1500-2000 °C-on. A magas hőmérsékletű fűtőelemek lehetővé teszik, hogy hatékonyan működjenek azokon a területeken, ahol általában hatástalanok a normál fűtőtestek. Ezek lehetnek nem vagy rosszul szigetelt ipari csarnokok, vagy akár a szabadban (terasz, erkély, kerti étterem, pavilon, kávézók teraszai stb.).

A halogén technológia előnyei

A magas hőmérsékletű fűtőtestek, más néven a kvarc halogén infrasugárzóknál, a kibocsátott sugárzó hő nagyon rövid hullámhosszú, így az infravörös sugárzás nagy távolság elérésére képes. Jellemzően a nagyon hideg területeken is jelentős hatással van a néhány méterre tartózkodó személyre. Mivel a magas hőmérsékletű a sugárzott hő így a még viszonylag kis fűtőberendezés is mintegy 95-98%-os energiahasznosítású, és csak mintegy 5% a felvett és a leadott teljesítménykülönbség (energiavesztés). A halogén infrasugárzó, azonnal a bekapcsolás után, eléri a teljesítményének 100%-át, ezért különösen alkalmas a magas nem szigetelt területek, hideg raktárakban, csarnokokban kisebb munkahelyek vagy zónák fűtésre. Mivel a magas hőmérséklet, plusz infravörös sugárzással is jár, így a hőérzet maximálisan komfortos! Ezek az infrasugárzók éppen a magas hőkibocsátásuk miatt nem alkalmasak a beltéri lakáscélú használatra!

 

Infrapanel árak

Halogén infrafűtés G-OLD KHTT-2T

Álló tartóval és dugvillás vezetékkel ellátva

G-OLD KHTT-2T        900/1200/2100W  230V    IP24    EVI    4-6 m2-re

G-OLD Halogénsugárzók felhasználási területei és elhelyezése

Halogén lámpás álló teraszfűtő mely 3 fűtési fokozatba kapcsolható ( 900 / 1200 / 2100 Watt teljesítmény). Magassága állítható 1,6m és 2,1m között.

Ez az exkluzív készülék ideális megoldás szabad teraszokra, ahol falra rögzíthető készülékek nem jönnek szóba. A lámpa rúd átmérőjének kis mérete lehetővé teszi a készülék kombinálását kültéri asztalkákkal.

Télikertek, teraszok, pavilonszerű kerthelyiségek rosszul vagy egyáltalán nem szigetelt raktárak csarnokok, műhelyek zónafűtése esetén kitűnő megoldás lehet a magas hőmérsékletű halogén infrasugárzó!

Ár: 69.900 Ft