Infrapanel működése

Infrapanel működéseAz infrapanel működését leginkább a napsugárzáshoz szokták hasonlítani, hiszen az infrapanel által sugárzott hő hasonló elven működik, mint ahogyan a napsugarai felmelegítik a tárgyakat. Az infravörös sugárzást a szemünk közvetlenül nem érzékeli. Az infrapanel működése közben a napsugárzáshoz hasonlóan a molekulák és atomok rezgésének következtében fellép az az elektromágnese energia amitől a tárgyak felmelegszenek.

Infrapanel hatékony elhelyezése

Az infrapaneleket elsősorban mennyezeti elhelyezésre javasoljuk, innen tudnak leghatékonyabban működni. Az infrapanelek működését mennyezeti elhelyezésük segíti, valamint mennyezeti elhelyezés esetén nem foglalnak helyet, hatékonyan, egyenletesen tudják bemelegíteni a teret. Az infrapanelek működésük során kerámia kristályszemcsékkel szórt felületnek köszönhetően félgömb alakban sugároznak, így a teret egyenletesebben tudják bemelegíteni, mint például egy sík felületű panel. A kémiai kristályszemcsékkel szórt felület nem csak a félgömb alakú sugárzást teszi lehetővé, de az infrapanel felületét többszörösére növeli, így az infrapanel működése még hatékonyabbá válik.

Infrapanel elhelyezése gondos tervezés által

Ahhoz, hogy hatékonyan tudjon az infrapanel működni, alapfeltétel a gondos tervezés, ebben minden esetben érdemes szakember segítségét kérni. A tervezésnél figyelembe kell venni az adott ingatlan tulajdonságait (az egyes helyiségek alapterülete, belmagassága, funkciója, a hő energetikai tulajdonságait, de érdemes a szakember tudtára adni az ingatlan tájolását is), ezek együttesen a gondos, szakértő tervezéssel együtt mind az infrapanelek működését segítik és befolyásolják az infrapanelek fogyasztását. Kérje az Ön ingatlanára, igényeire és egyben személyre szabott pontos ajánlatát, melyet minden esetben díjmentesen készítünk el Önnek! Az általunk gyártott és forgalmazott infrapanelek működésüket 24 órás teszttel kezdik, így az összes infrapanel működése ellenőrzött, így bátran vállaljuk a 10év garanciát és az élattartam szavatosságot!

Energiaigény kalkulátor

Honnan tudja, mekkora infrapanelekre van szüksége? Számolja ki energiaigényét.

Garancia vállalás

Belátható, 10 év korlátozás nélküli garanciát vállalunk infrapaneljeinkre.

Hírlevél feliratkozás

Friss hírek az infrapanelekről!